Кикиндска фабрика Прима продукт никако да добије газду

Фабрика за прераду поврћа „Прима продукт“ у стечају у Кикинди ни после петог покушаја продаје није добила новог газду.
prima produkt
Фото: Dnevnik.rs

Покретна и непокретна имовина некада престижне па пропале фабрике, путем јавног надметања била је понуђена по цени од 220,5 милиона динара, али нико од заинтересованих није откупио документацију и испунио услове за надметање, мада има оних који је меркају. 

Стечајна управница „Прима продукта“ Јелица Вуколић је за кикиндску РТВ „Рубин“ потврдила да је на јавном надметању одржаном 30. јула од понуђене имовине продато само једно возило марке „тојота корола“. Она је најавила да ће у најскорије време поново огласити продају.

У до сада одржаних пет продаја купаца је било за комбајне, возила и опрему која је била ван употребе, а највећи део имовине се продаје као једна целина.

Објекти који су за продају и чекају новог власника простиру се на око 4.000 квадратних метара: производна хала, магацини, управна зграда, лабораторија, хладњача од 5.000 тона, колска вага, трафостаница, портирница, парна гасна котларница с припадајућом опремом, као и залихе резервних делова, амбалаже, ХТЗ опреме, шкарта, полупроизвода и робе. Део објеката је у поступку легализације.

После неуспеле приватизације Фабрике за прераду поврћа и воћа „Прима“ из 2003. године јер су тадашњи власници кредитно задуживали фабрику, услед ненаплативости потраживања банке су продале покретну и непокретну имовину Стојану Ждрњи из Суботице па је 2007. настало предузеће „Прима продукт“, које је још једном променило газду, те је 19. новембра 2015. године покренут стечај. Пошто нико није поднео план реорганизације, проглашен је банкрот. Пропало предузеће дугује око две милијарде динара, при чему су највећи повериоци банке и фондови.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести