Кинески ИФАИ почео са градњом фабрике у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Ианфенг Аутомотиве Интериорс (Yanfeng Automotive Interiors - IFAI), светски лидер у области аутомобилских ентеријера почео је са изградњом своје прве фабрике у Србији.
Logo IFAI/Promo
Фото: Promo/Logo IFAI

Почели су грађевински радови на новој производној локацији у Крагујевцу, а почетак производње планиран је крајем 2019. године, саопштила је кинеска компанија.

"Новом фабриком у Србији, проширујемо наше производне капацитете на тржиштима Источне Европе и реагујемо на све веће присуство наших купаца у региону", рекао је Тони Еленбас, потпредседник и генерални директор те компаније за Европу и Јужну Африку.

Компанија ће, како се наводи на сајту Града Крагујевца, у новом производном простору у том граду на 18.500 квадратних метара производити аутомобилске компоненте за унутрашњост аутомобила.

За почетак, биће отворено 200 нових радних места.

С обзиром на то, да је постројење пројектовано за 800 запослених, број радника ће се постепено повећавати из године у годину, а у питању је прва фабрика те компаније у Србији.

Како се наводи у саопштењу Града, добра инфраструктура и доступност квалификованих радника у Крагујевцу и околини, били су кључни за избор ове локације.

Остали фактори који су утицали на избор локације укључују централни положај Крагујевца у Југоисточној и Централној Европи и близину осталих фабрика Yанфенг Аутомотиве Интериорс у Мађарској, Чешкој и Словачкој.

Иначе, ИФАИ је светски лидер у производњи аутомобилског ентеријера, са седиштем у Шангају.

Компанија има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених широм света, који дизајнирају, развијају и производе унутрашње компоненте за све производаче аутомобила.

Има годишњи промет од око 8,8 милијарди долара и један је од 50 највећих добављача у аутомобилској индустрији на свету и запошљава 33.000 људи.

Основан је 2015. године као заједничко предузеће између "Yанфенга" - једног од највећих аутомобилских добављача у Кини и "Адиента" - светског лидера у производњи аутомобилских седишта.

Данас је то велика глобална мрежа која се протеже од САД- а, Европе и Јужне Африке, до Азије и Пацифика.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести