Кнежевић и Молина о јачању привредних веза са две земље

БЕОГРАД: Шпанија и Србија имају одличне политичке односе и на бази тога, неопходно је развијати дубље привредне релације, представити Србију као инвестициону дестинацију у Европи која би за шпанске привреднике било ново, пријатељско тржиште, закључак је са састанка министра привреде Горана Кнежевића и амбасадора Шпаније у Београду Раула Бартоломеа Молине.
goran knezevic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Захваљујући на принципијелном ставу о непризнавању самосталности јужне српске покрајине Косова и Метохије, министар Кнежевић је истакао да две земље настављају политичким стазама узајамне подршке и предложио да се обострано уложи напор у развој привредне сарадње и подршке Шпаније уласку Србије у Европску унију.

Имајући у видеу информацију амбасадора Молине о потенцијалној посети представника Привредне коморе Србије у јуну или на јесен Привредној комори Шпаније, Кнежевић је казао да би одржавање бизнис форума у Шпанији била добра прекретница.

У циљу развоја шпанских инвестиција у Србији, Министарство привреде доставиће амбасади све неопходне информације о подстицајима привреди и привредном амбијенту у Србији, док је амбасадор Молина изразио велику заинтересованост на учешћу Шпаније у развоју бањског туризма кроз приватизацију бања.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести