Кнежевић са Харченком о Фабрици бакарних цеви

БЕОГРАД: Министар привреде Горан Кнежевић и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко истакли су у данашњем разговору важност пријатељских политичких односа, који су предуслов за наставак досадашње веома плодне економске сарадње, а посебна пажња посвећена је актуелној ситуацији у "Фабрици бакарних цеви" у Мајданпеку.
Knezevic Goran/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић

Сложивши се да тржишна утакмица налаже одређене одлуке, Кнежевић је замолио Харченка да се организује састанак са власницима капитала из Русије у циљу очувања радних места, како би се још једном разговарало о коначној одлуци и евентуално превазишао постојећи проблем, уколико за то постоји и најмања могућност.

Најављен је убрзани рад на реализацији проширења инвестиционих могућности руских или мешовитих руско-српских компанија, као и предлог Кнежевића упућен руској страни за заједнички наступ на афричком тржишту.

Харченко је најавио да ће се следећи Међувладин српско-руски комитет за трговину, економску и научно-теџничку сарадњу одржати почетком марта, наводи се у саопштењу Министарства привреде.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести