Компанија из Србије отворила први регионални центар у Дубаију

БЕОГРАД: Компанија "Braineering IT Solutions ", специјализована за услуге у области информационих технологија, покренула је свој регионални центар у слободној зони "Dubau South ", после непуних месец дана од потписивања споразума о сарадњи између Привредне коморе Србије и Савета слободних зона Дубаија.
dubai
Фото: pixabay.com

Комплетна процедура регистрације завршена је за мање од 24 часа, уз изузетну подршку особља слободне зоне ''Dubai South''. Сада се налазимо у фази отварања рачуна, покретања операција и интеграције у систем ''Dubai South ", изјавио је Горан Симић, генерални менаџер за Блиски Исток компаније "Braineering IT Solutins".

Очекује да ће његова компанија, као прва компанија са простора Западног Балкана која је искористила погодности споразума о сарадњи, бити добар пример и водиља другима да изаберу Уједињене Арапске Емирате као регионални центар за своје операције ка Блиском истоку, Азији и Африци.

Поред компаније "Braineering IT Solutions", још неколико предузећа из Србије разговора са слободним зонама Дубаија и Абу Дабија о отварању својих регионалних центара, наводи се у саопштењу Привредне коморе Србије.

Марко Селаковић, руководилац Канцеларије ПКС у Дубаију, каже да је Србија све више препозната као центар иновативних технологија које могу да буду конкурентне на глобалном нивоу.

О томе сведочи чињеница да су у последње четири недеље, од потписивања споразума између Привредне коморе Србије и слободних зона Дубаија и Абу Дабија, компаније из области третмана вода, соларне енергије, авио технологија, информационих технологија, пољопривреде, организације догађаја, ступиле у преговоре, изјавио је Селаковић.

Додао је да очекује да ће још компанија ускоро следити добар пример "Braineeringa" и искористити погодности које пружају потписани споразуми о сарадњи.

Споразумима између ПКС и слободних зона Дубаија и Абу Дабија предвиђено је низ погодности за компаније са простора Западног Балкана које желе да отворе своје регионалне центре у Уједињеним Арапским Емиратима.

Погодности обухватају убрзане процедуре за отварање компанија, помоћ и подршку за прибављање дозвола, царинске и инспекцијске документације, као и могућности анализе тржишта, подршке у финансирању пројеката и проналажењу адекватних партнера за њихову реализацију.

Осим тога, новоформиране компаније могу користити погодности специјализованих старт-ап и инкубатор центара како би у што краћем року развиле и унапредиле своје пословање, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести