Коридор 11 стратешки важан, извођачи да појачају радове

БЕОГРАД: Коридор 11 је стратешки важан за развој Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је спремно да на сваки начин помогне да се у року заврши тај пројекат вредан више од 300 милиона долара, изјавила је данас министарка Зорана Михајловић.
Министарство са Кинезима
Фото: Tanjug

Потпредседница владе је разговарала са представницима Шандонг хај-спид групе и амбасадором Кине у Србији Ли Манчангом о радовима на изградњи две деонице Коридора 11, од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, укупне дужине 50,2 километра.

"Очекујемо од главног извођача да посвети већу пажњу контроли и избору подизвођача и да максимално искористи грађевинску сезону која је у пуном јеку", истакла је Михајловић, саопштило је министарство.

Михајловић је рекла да су инжењери из министарства у последњих годину дана свакодневно на терену управо да би се испоштовали квалитет и рок.

"Мислимо да може брже, а стање на терену показује да главни извођач и подизвођачи морају да појачају радове", рекла је министарка.

Укупна вредност заједничких пројеката Србије и Кине у области инфраструктуре, планираних и актуелних, према њеним речима, већа је од пет милијарди евра.

"До сада смо имали веома добро искуство са готово свим кинеским компанијама", додала је.

Амбасадор Ли је рекао да кинеска влада и Амбасада Кине у Београду пажљиво прате како теку радови на Коридору 11, које изводе кинеске компаније.

Додао је да компанија Шандонг има намеру да даље развија пословне активности у Србији.

"Очекујем да обе стране учине све да се посао заврши у уговореном року и у траженом квалитету, јер је инвестиција резултат споразума наше две државе и две владе", рекао је Ли.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести