Корона повећава продају оружја више него терористички напад

МАЈАМИ: Власници радњи никада нису видели такав пораст продаје оружја на Флориди, као сада када се вирус короне шири земљом, а који није био тако интензиван ни након терористичких напада на куле близнакиње у Њујорку 11. септембра, ни масовних пуцњава, чак ни када су урагани претили да ће сравнити Јужну Флориду пише Мајами Хералд.
oruzje puska
Фото: pixabay.com

Према речима продаваца, власника радњи и налдежних институција, страх и неизвесност због шиерења пандемије коронавируса мотивишу људе да купују оружје и муницију, јер се плаше безакоња, пљачки, борби око хране, лекова, за места у склоништима ....

Наша продаја је повећана за 80 посто, уз огроман пораст купаца који су први пут одлучили да се наоружају, плаше се пораста броја пресупника, незапоселности, нешташица, рекао је Алек Еленберг, менаџер Чарлијеве продавнице оружја.

Његова логика је, како каже, ако не можете да браните кућу и породицу, за шта сте онда добри.

Сједињене Државе земља са највећим бројем комада оружја по глави становника на свету, 40 одсто Американаца наводи да поседује пиштољ или живи у домаћинству у коме постоји оружје.

Упркос томе, забринутост због убрзаног ширења Ковид-19 изазива скок у продаји и према продавцима и подацима Агенција за працћење оружја, као што је ФБИ Национални систем.

Само је у петак тражња порасла на 13,192 захтева са прослогодишњи 2. 646, а како Мајами Хералд пренси слична је ситуација и широм САД.

Продавац оружја на другом делу града Џорџ Корбато сматра да људи претерују баш као и када су покуповали све и направили несташтицу тоалет парира.

Верујете ли да је корона вирус баш толико апокалиптичан, питао је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести