Костић заинтересован за преузимање 41,7 одсто Саве

ЉУБЉАНА: Српски бизнисмен Миодраг Костић, односно његова МК Група, заинтересован је за преузимање 41,7 посто удела у словеначкој компанији "Сава", пише портал Siol.net.
miodrag kostic, MK grupa Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Тај удео је од 2016. године у власништву америчког фонда Јорк, а поред њега највећи власник "Саве" је држава која преко Словенског државног холдинга контролише 45 посто удела, преноси Seebiz.

"Сава" преко своје компаније "Сава туризем" има у власништву хотеле на Бледу, Терме 3000, лечилиште у Раденцима, Терме Птуј, Терме Бановци и Хотеле Бернардин. 
Костић је власник хотела Кемпински на словеначкој обали, а предао је и понуду за преузимање шест Истрабенцових хотела у Порторожу. У Словенији у власништву има и Горењску банку, као и удео у Аеродрому Порторож.

"Како се чини, Костић је успео да спречи 'Саву' да потпуно овлада Хотелима Бернардин", наводи се у тексту и додаје да љубљански Дневник пише како "Сава" заједно с државним блоком није успела да премаши праг неопходан за истискивање малих деоничара из хотелске групације. Костић преко Горењске банке држи девет посто удела у Хотелима Бернардин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести