Љајић: Одлична посећеност за првомајске празнике

БЕОГРАД: Све водеће туристичке дестинације у Србији забележиле су одличну посећеност током првомајских празника, што је јасан показатељ да ће и ова година бити рекордна у погледу туризма, рекао је данас потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
zlatibor
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У Врњачкој Бањи забележена је најбоља посета у последњих 30 година, када су у питању првомајски празници, док је на Златибору јуче боравило најмање 15.000 туриста у различитим врстама смештаја и још толико је посетило ту планину током дана, рекао је Љајић Танјугу.

Такође, како је додао, на Палићу је попуњеност свих смештајних капацитета већа од 90 одсто, док је за посету Авалском торњу за три дана продато више од 6.000 карата, што је, напомиње, највише у протеклих пет година.

Потпредседник владе истиче да је одлична посета била и на Сребрном језеру, као и на другим туристичким дестинацијама у Србији.

Љајић очекује да ће 2017. година у области туризма бити рекордна, јер су, указује, резултати већ сад бољи него у прошлој години, која је такође била одлична.

Број туристичких долазака у Србији у прва три месеца 2017. већи је за шест одсто у односу на исти период прошле године, а страних гостију више је за 10 одсто, што указује да ћемо поново имати раст девизног прилива од туризма, закључио је Љајић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести