Линглонг једно од највећих градилишта у Србији

Осим што увелико гради производне погоне у индустријској зони, која се налази на улазу у Зрењанин, из правца Београда, кинеска компанија „Линглонг“ припрема се и за изградњу стамбено-пословног комплекса на улазу у Ечку.
д
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Тамо је предвиђено подизање пет објеката са око 300 станова, које ће користити радници ове фабрике за производњу аутомобилских гума.

Из зрењанинске локалне самоуправе поручују да долазак „Линглонга“ у Србију и Зрењанин носи са собом велике бенефите, између осталог и изградњу ауто-пута на релацији од Беграда преко Зрењанина до Новог Сада.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је недавно изјавио да никада у Зрењанину није било овако велике инвестиције, вредне готово милијарду долара.

- Никада раније у наш град није дошла овако велика компанија и зато нам је веома битно да имамо добру сарадњу са овим инвеститором. Бројни бенефити долазе са инвестицијом, а они се огледају кроз запошљавање 1.200 радника и порезе који на годишњем нивоу износе преко 650 милиона динара, и који остају држави и граду. Да не причам о кооперантима и подизвођачима на овом градилишту – рекао је Салапура.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

„Линглонг“ се припрема и за изградњу стамбено-пословног комплекса на улазу у Ечку. Тамо је предвиђено подизање пет објеката са око 300 станова, које ће користити радници ове фабрике за производњу аутомобилских гума

Он је нагласио да је интерес Града Зрењанина да се свака фаза овако велике инвестиције реализује у складу са законским прописима, као и да верује да је то циљ и самог инвеститора и његових подизвођача.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

- Подсећам да ова инвестиција са собом носи и оно што сви деценијама чекамо, а то је изградња ауто-пута који ће умногоме променити привредну слику нашег града и која ће Зрењанин додатно ојачати као конкурента када је у питању долазак нових инвестиција – закључио је градоначелник Симо Салапура.

Једно од највећих градилишта у Србији, на површини од сто хектара или 200 фудбалских игралишта, налази се тренутно у индустријској зони “Југоисток” у Зрењанину, где је у току реализација вишефазне градње производног комплекса компаније “Линглонг”. На целокупној површини стационирано је мноштво кранова, грађевинске механизације, на десетине транспортних возила, миксера и неколико стотина радника, који подижу пратеће објекте унутар градилишта обухваћеног оградом дужине четири километра.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести