Лојдс: Цех пандемије за осигуравајуће куће 200 милијарди долара

ЛОНДОН: Пандемија ће коштати индустрију осигурања преко 200 милијарди долара, педвиђа лондонска осигуравајућа кућа Лојдс.
e
Фото: pixabay.com

Према проценама компање, Лојдсове исплате осигурања сада су на нивоу као после напада 11. септембра 2001, или исплаћених накнада на име штете које су заједно нанели урагани Харви, Марија и Ирма 2017. године, преноси агенција АП.

Лојдс, који као осигуравач тржишта исплаћује одштету осигуравајућим кућама погођеним катастрофама, навео је у саопштењу да очекује да ће осигуравајућим компанијама исплатити између три и 4,3 милијарде долара како би им помогао да се изборе са пандемијом КОВИД-19.

Губици би могли да порасту ако се обустава рада настави у наредном кварталу, што би укупан цех индустрије осигурања подигло на 203 милијарде долара. За разлику од олуја, на пример, утицај пандемије је глобалан, системски и дугорочан, наводи лондонска осигуравајућа компанија.

Студија Лојдса заснована је на претпоставци наставка примене мера социјалног дистанцирања и блокаде пословних активности у 2020. години, као и проценама пада бруто домаћег производа на глобалном нивоу.

"Оно што КОВИД-19 чини јединственим није само разарајући континуирани утицај на људе и друштво, већ и економски ударац, изјавио је генерални директор Лојдса, Џон Нил.

"Када се сви ти фактори узму заједно, изазов за ову индустрију ће бити као никада до сада, али и даље ћемо се фокусирати на пружање подршке нашим клијентима и наставићемо да исплаћујемо потраживања током наредних недеља и месеци", додао је он.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести