Луфтханза уводи тестирање на вирус на међународним летовима

ФРАНКФУРТ: Немачки авиопревозник "Луфтханза" саопштио је да ће испобати опцију тестирања на корона вирус пре укрцавања на међународним летовима, у покушају да дугорочно врати своје муштерије.
lufthanza  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Луфтханза" је саопштила да сарађује с партнерима из фармацеутске индустрије како би обезбедила тачне тестове који могу да пруже резултате за 15 минута по цени од десет евра, преноси Асошијетед прес.

Тестирање на неким летовима за САД ће почети да се спроводи у октобру, а пракса ће зависити од одобрења владе.

Компанија наводи да још увек није одлучено на којим ће се летовима спороводити тестирање и да је у контакту са више аеродрома у Северној Америци. Једна од опција је да тестирање буде обавезно за све путнике пре укрцавања.

Предлог "Луфтханзе" је у складу са позивом Међународне асоцијације за међународни превоз (ИАТА). Ово удружење је позвало на употребу тестирања као алтернативе карантину, у покушају да се поврати поврење у коришћење авиосабраћаја и подстакне поновна употреба овог вида превоза. Тестови би представљали начин за заобилажење различитих захтева за карантином који, иако помажу у сузбијању ширења вируса, представљају главни разлог одвраћања од овог вида превоза, наводе званичници из авиоиндустрије.

Авиопревозници су забележили значајан пад промета током пандемије, због чега су тражили и добили милијарде државне помоћи. "Луфтханза" је од владе добила девет милијарди евра помоћи, али је у септембру најавила додатно смањење трошкова, након смањеног броја летова током сезоне одмора.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести