Магнохром на добошу, продају се рудници, пословни комплекс...

БЕОГРАД: Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају стечајног дужника, краљевачког предузећа Магнохром, а почетна цена је око 275 милиона динара.
magnohrom
Фото: Tanjug (video)

Најважнију имовину Магнохрома, наводи портал, чине пословни комплекс Фабрике ватросталних материјала у Краљеву, рудници Шумадија и Магнезит са погонима експлоатације и сепарације руде ватросталних материјала на више локација, целокупна опрема Фабрике ватросталних материјала и експлоатациона права на пољима рудника Шумадија и Магнезит, као и земљиште у својини стечајног дужника на подручју Краљева, Чацка, Чајетине и Горњег Милановца. 

Такође, наводе, оглашена је и продаја имовине Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) и Фабрике СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса) у Краљеву.

На продају је и покретна и непокретна имовина Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) у Краљеву, која обухвата производне и помоћне зграде, зграду продавнице и неколико трафостаница, као и целокупну опрему по почетној цени од 89.041.918 динара, пише портал.

Трећу целину представља Фабрика СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса), такође у Краљеву, а на продају су производна и помоћне зграде, трафостаница и опрема, а како наводи портал, почетна цена ове целине је 12.422.367 динара.

Медији су, подсећа портал, почетком маја 2017. године најављивали да је финска компанија Афарак, која је закупила погон за производњу синтер магнезита, заинтересована и за куповину Фабрике ватросталних материјала.

Како еКапија незванично сазнаје, писма заинтересованости, пре оглашавања продаје, стигла су од две компаније - једне домаће и једне иностране.

Рок за откуп продајне документације је 14. март, а јавно надметање заказано је за 21. март у просторијама Агенције за лиценцирање стецајних управника у Београду, пише портал.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести