Максимовић: Монтенегро ерлајнс дугује СМАТСА 6,5 милиона евра

БЕОГРАД: Црногорска авио компанија Монтенегро Ерлајнс дугује Контроли летења Србије и Црне Горе СМАТСА око 6,5 милиона евра за трошкове прелетања авиона, изјавио је данас заменик директора СМАТСА Лазо Максимовић.
montenegro erlajns
Фото: Youtube Printscreen

Он је за Танјуг навео да тај дуг "није од јуче", већ да је он настајао годинама.

Максимовић је објаснио да је дуг пресуђен и да су судске пресуде доношене суксцесивно.

Током низа година, како је навео, наплаћено је преко судских пресуда 2017. године наплаћено 4,2 милиона евра, док је почетком 2019. године наплаћено два милиона евра.

Дуг од 6,5 милиона евра је, истиче Максимовић, преостали дуг који је пресуђен.

Максимовић указује и да је Црна Гора крајем 2019. године донела закон којим је предвидела да преузме дугове компаније Монтенегро ерлајнс, а између осталих и друг према СМАТСА.

"Она је тада законом преузела дугове, али не знам да ли ће то бити испоштовано, зато што је Агенција за заштиту конкуренције у Црној Гори онемогућила спровођење тог закона. Како ће се даље решавати, да ли кроз стечај или на неки други начин, ми то не знамо", рекао је Максимовић.

Наводи да је СМАТСА по питању дуга урадила шта је до ње, јер, истиче, нису могли ту компанију ни да ослободе дуга ни да га блокирају, осим да преко суда покушају да наплате дуговање.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести