Мали: Долазак Фолксвагена пуно би значио за Србију

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је, поводом одлуке Фолксвагена да одложи изградњу фабрике у Турској, да би за нашу земљу било од великог значаја када би ми успели да привучемо ту инвестицију, али и да не може ништа више да каже јер Србија треба да покаже да је поуздан партнер и да не даје олако информације о тако великим инвестицијама.
f
Фото: Youtube Printscreen

"Не бих да коментаришем, то је најмудији одговор који могу да вам дам, просто јер се такве ствари ни не раде. Са друге стране, разговори који би водили са њима су много озбиљнији и треба да покажете да сте поуздан партнер који олако не даје информације и не бави се политиком на такав начин, већ озбиљно приступа разговорима о свакој новој инвестицији, а поготово о инвестицији у вези са довођењем Фолксавагена у Србију", рекао је Мали одговарајући на питања новинара у влади.

Истиче да су такве инвестиције увек предмет озбиљних анализе и преговора.

"За нас би било од највећег могућег значаја да привучемо и ту фабрику", казао је министар и напоменуо је важно то што Србија има све бољи кредитни рејтинг и што улаже у инфаструктуру, али и то што је фактор стабилности у региону.

Мали каже да држава разговара са великим бројем инвеститора сваки дан, како би дошли у Србију и запослили грађане.
 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести