Мали: Нових 15.000 радних места, гради се индустријски парк у Борчи

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали потписао је јутрос партнерски уговор са кинеском компанијом ЦБРЦ (China Road and bridge Corporation) о изградњи индустријског парка у Борчи, који ће запошљавати 15.000 људи, а укупна инвестиција износи 247 милиона евра.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Пре доласка у Скупштину Србије имао сам задовољство да са кинеском компанијом ЦРБЦ потпишем партнерски уговор о оснивању заједничке фирме између Владе Србије и те кинеске компаније о изградњи индустријског парка у Борчи, рекао је Мали у парламенту током расправе о амандманима на Предлог буџета за 2020. годину.

Он је објаснио да ће се парк простирати на 320 хектара и градиће се, како каже, одмах поред моста Михајло Пупин.

Ми смо већ у буџету за 2020. годину издвојили 237 милиона динара да се заврши пројекат, нека се пројекат ради у наредних шест до осам месеци и након тога крећемо у изградњу овог великог парка, рекао је Мали.

Како је истакао, то за Србију значи нових 15.000 радних места, што ће утицати на смањење незапослености и раст економије.

То ће бити највећи кинески индустријски парк у Европи. Висока технологија, комерцијални садржаји, фабрике...Настављамо да се бавимо нашим послом, да се боримо за успешснију Србију, рекао је Мали.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести