Марера Пропертис потврдила куповину Београђанке

БЕОГРАД: Марера Пропертис објавила је да ће постати власник пословне куле "Палате Београд" која је познатија као Београђанка.
b
Фото: Tanjug/M. Paunović, ilustracija

У оквиру поступка јавног надметања који је спровео Град Београд, ћерка фирма компаније Марера Пропертис дала је најбољу понуду и сада је у процесу закључења купопродајног уговора, наводи се у саопштењу.

Аквизиција се односи на канцеларијски простор у кули "Београђанка", а не обухвата малопродајни објекат који се налази уз кулу.

Како је саопштено, купљено је близу 20.000 квадратних метара, чиме компанија дефинитивно потврђује своју лидерску позицију у сегменту канцеларијског простора у центру престонице.

Од 1974. године када је саграђена, "Палата Београд" није подвргнута ниједном значајнијем пројекту реконструкције, а компанија Марера Пропертис се обавезала на додатну инвестицију у вредности од осам милиона евра, као и да ће радове на објекту реализовати у року од три године.

Апсолутно смо свесни чињенице да је Београђанка једно од обележја главног града. Уз максималну одговорност али и ентузијазам ући ћемо у пројекат реконструкције. Заиста имамо богато искуство на овом пољу, укључујући обнову култних архитектонских здања. Најбољи пример који је јавности познат јесте реконструкција некадашње хале Беко, данас Калемегдан Бизнис Центра, урађена уз сарадњу са Републичким заводом за заштиту споменика, изјавила је диреткорка компаније Марера Пропертис Милана Срећов наводи се у саопштењу.

Она је додала да је Београђанка својевремено била најмодернија грађевина у земљи, а планови новог власника су да јој се врати тај статус кроз иновативни дизајн и адаптацију према актуелним трендовима у архитектури и уређењу бизнис ентеријера.

Сигурни смо да ће управа града и наши суграђани моћи заједно са нама да се поносе резултатом, рекла је она.

“Палата Београд” ће након реконструкције отворити врата за пословну заједницу а закупцима ће на располагању бити атрактивни канцеларијски простори на престижној локацији, урађени према највишим стандардима и прилагођени савременом концепту пословања.

Марера Пропертис наводи да је компанија за инвестирање у комерцијалне некретнине чији портфолио чине преко 140.000 метара квадратних.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести