Машине, алати, трактори...имовина ИМТ-а на добошу 19. фебруара

БЕОГРАД: Агенција за лиценцирање стечајних управника заказала је продају покретне имовине Индустрије машина и трактора (ИМТ а.д. у стечају - Нови Београд) за 19. фебруар. 
imt traktor
Фото: Tanjug (J. Pap)

На јавном надметању, купци ће моћи да се "такмиче" за различиту индустријску опрему, ресторан и кухињу, машине, тракторе, виљушкаре, отпадно гвожђе и бакар...чија је укупна процењена вредност скоро 476 милиона динара. 

Како пише на сајту Агенције, почетна цена ове имовине процењена је на око 238 милиона динара (237.991.610,80). 

Један од симбола некадашње Југославије, ИМТ, продат је у априлу прошле године по цени од 66,8 милиона динара индијској компанији "Тафе". 

Тада, локација на Новом Београду на којој се налази 14 индустријских хала зграда, није продата.

"Тафе" је заправо куповином стекао право на интелектуалну својину ИМТ-а, која укључује бренд, нацрте дизајна и ауторска права, као и некретнине у Јарковцу код Сечња. 

Ова индијска компанија која је део "Amalgamations Group" има годишњи промет од 2,5 милијарди долара и трећи је по величини произвођач трактора на свету. 

Уколико следећег месеца буде заинтересованих купаца на јавном надметању за покретну имовину ИМТ-а, након продаје биће могуће да се ова локација "очисти" и од старих фабричких хала.

Према писању медија, план је да се у 2019. години изради План детаљне регулације (ПДР) за овај простор, а на 74 хектара (41 хектар фабрике и 33 хектара између производних погона и "Ерпорт ситија") могли би да се сместе комерцијални садржаји и станови.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести