Међународни дани енергетике и инвестиција

На Новосадском сајму ће се 27. и 28. фебруара представити излагачи на Међународним данима енергетике и инвестиција, највећем форуму у области енергетике у Војводини.
д
Фото: Новосадски сајам

Уз изложбу, на којој ће се компаније, институције и локалне самоуправе представити с пројектима у области енергетике, биће одржана предавања и саветовања на којима ће учествовати домаћи и страни стручњаци из свих области излагања, речено је на конференцији за новинаре. Како се очекује, Међународне дане енергетике и инвестиција отвориће министар рударства и енергетике Александар Антић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић истакао је да су подршку приредби пружили Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај и РЕС фондација, те да ће два дана Новосадски сајам бити место на којем ће се разговарати о најактуелнијим темама из области енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије, „зелене” градње и заштите животне средине.

Град Нови Сад је град-партнер Међународних дана енергетике и инвестиција. По речима саветнице градоначелника Новог Сада Маријане Дукић Мијатовић, током манифестације ће бити представљене слободне локације за инвеститоре, а уз досадашње резултате, биће речи и о плановима града у области енергетике. Биће представљени пројекти везани за енергетску ефикасност „GreENERGY” и „Обновљива соларна енергија (R-SOL-E)”, као и други у којима су учествовале градске управе, а Агенција за енергетику Новог Сада представиће резултате у области увођења енергетског менаyмента.


Сарадња учесника у енергетском сектору

Циљ Међународних дана енергетике и инвестиција је да се омогући сусрет представника науке и привреде, успостави сарадња учесника у енергетском сектору, областима одрживе енергетике, заштите животне средине, грађевинарства и локалног развоја у Србији и региону. На тај начин даје се допринос већем инвестирању у одрживу енергетику, већој примени обновљивих извора енергије и енергетској ефикасности...


Град-пријатељ манифестације је Зрењанин, а захваљујући Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај, обједињено ће се представити институције које се баве енергетиком и енергетском ефикасношћу. У програм је укључен и Фонд „Европски послови” АП Војводине, а део програма уприличен је у сарадњи с Привредном комором Војводине.

Међународни дани енергетике и инвестиција отворени су у среду од 10 до 18 часова, а у четвртак од 10 до 14.30. Улаз је бесплатан. 

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести