Михајловић и Боцан-Харченко разговарали о енергетици

Михајловићева је поручила руском амбасадору да ће фантастична сарадња остварена у Министарству грађевинарства бити настављена и у новом министарству, наводи се у саопштењу Министарства
Zorana Mihajlović i Aleksandrar Bocan-Harčenko Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић и Александрар Боцан-Харченко Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Изградња гасовода "Турски ток" и наставак успешне сарадње на пољу енергетике били су тема разговора које су данас водили министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и амбасадор Русије у Србији Александром Боцан-Харченком.

Михајловићева је поручила руском амбасадору да ће фантастична сарадња остварена у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре бити настављена и у новом министарству, наводи се у саопштењу Министарства.

„Желим да знате да смо решени да област рударства и енергетике унапредимо, пројекте учинимо бржим и ефикаснијим и да покажемо да иначе одлична сарадња Србије и Руске Федерације може бити још боља“, изјавила је она.

Боцан-Харченко изразио је задовољство што ће сарадњу са наставити и на новој министаркиној дужности и оценио да је реч о једном од најзначајнијих сектора за развој Србије.

„Ви у енергетици имате искуство и знање, познати су Ваш озбиљан приступ и посвећеност послу и рачунамо на Вашу енергију. Сигуран сам да ћемо, као и до сада, наставити да радимо заједно у најбољем реду", изјавио је он.

Додао је да су „Турски ток“, изградња Ђердапа, те завршетак пројекта „Дубока прерада“ само су неки од заједничких пројеката на којима се заједнички ради.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести