Михајловић обишла ноћне радове на аутопуту кроз Грделичку клисуру

ГРДЕЛИЦА: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је вечерас ноћне радове на Коридору 10 на траси аутопута кроз Грделичку клисуру.
д
Фото: Tanjug

Заједно са Михајловићевом, радове на критицним тачкама на тој траси аутопута обишао је и директор "Коридора Србије" Зоран Бабић.
Михајловић је у изјави новинарима казала да се аутопут кроз Грделичку клисуру заиста заврсава, те да је остало нешто мање више од једног километра да није под асфалтом.

Како је навела, на свим критичним тачкама, којих је мало, ради се 24 сата. 
Истакла је захвалност "Коридорима Србије", радницима и компанијама на томе зато што чине све што могу како би се радови привели крају у што краћем року. 

"Не преувеличавам када кажем да су у питању надљудски напори када говоримо о заврсетку Грделице у што краћем року и то онако како смо и рекли: пут мора бити безбедан и квалитетан и онда ће се тек пустити у саобраћај", навела је Михајловић.
Бабић је казао да непуних километар и по асфалта фали кроз Грделицку клисуру, као и да сваког дана, 24 часа се боре за сваки метар, што се може видети и на косини 2, где се ради на галерији, али и на косини 3, косини 4, косини 6, испод магистралног пута, односно на свим критичним тачкама. 
"Радимо 24 часа, време нам иде од руке и верујем да ћемо успети у ономе што смо обећали, а то је да грађанима Србије испоручимо модеран, безбедан и стабилан аутопут", каже Бабић.

Изградња Коридора 10 у Грделичкој клисури почела је радовима на деоници Горње Поље - Царичина Долина у другој половини 2013. године и предвиђено је да буду завршени до краја 2018. године.
Укупна дужина аутопута кроз Грделичку клисуру је око 26 км, а састоји се од две деонице: Грделица - Царичина Долина од 11,8 км и Царичина Долина - Владичин Хан од 14,3 км.

У Грделичкој клисури су, поред два велика тунела изграђене и четири велике петље, као и 33 моста укупне дужине 5,7 км.
Радови се финансирају из зајма Европске инвестиционе банке, а укупна уговорена вредност радова је 234,18 милиона евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести