Михајловић: У четвртак потписујемо уговор за аутопут Ниш-Приштина

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић најавила је да ће, током посете европске комесарке за транспорт Виолете Булц, у четвртак бити потписан финансијски уговор са ЕИБ за изградњу аутопута Ниш-Мердаре-Приштина вредан 100 милиона евра, као и да ће у петак у "Београђаки" бити свечано отворен секретаријат Транспортне заједнице Југоисточне Европе.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva/Zorana Mihajlović

"Потписујемо уговор за изградњи односно финансијски уговор са ЕИБ од 100 милиона еврам, као и уговор о инвестиционом гранту у вредности од 40,6 милиона евра за прву деоницу Ниш-Плочник у дужини од 34 километра", рекла је Михајловић.

Додала је да се почетак радова очекује следеће године.

Михајловић је напоменула да се у претходне три године радило на изради пројектно - техничке документације за градњу тог аутопута.

Када је реч о седишту Транспортне заједнице, Михајловић каже да за Србију пуно значи то што ће се у Београду налазити седиште Транспортне заједнице.

"Тако ћемо ћемо моћи да причамо о великим коридорима, затим да утичемо и заједнички радимо на усклађивању са пропсима ЕУ, али и да учествујемо у доношењу одлука о основним железничким и путним мрежама", рекла је Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести