Михајловић: Од септембра 2021. брзом пругом до Новог Сада

Зорана Михајловић је током обиласка лабораторије система за контролу брзе пруге Београд-Будимпешта "Кинеских железница", рекла да ће се у тој лабораторији управљати брзом пругом.
Zorana Mihajlović tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић током обиласка лабораторије система за контролу брзе пруге Београд-Будимпешта Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: На деоници брзе пруге од Београда до Новог Сада, која ће бити завршена у септембру 2021. године, возови ће саобраћати 200 километара на сат, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је током обиласка лабораторије система за контролу брзе пруге Београд-Будимпешта "Кинеских железница", рекла да ће се у тој лабораторији управљати брзом пругом.

Лабораторија се налази у бившој пословној згради Сименса - Belgrade Office Park на Новом Београду.

"У јулу ћемо имати урађен десни колосек пруге између Београда и Старе Пазове (на којој раде Кинези), а до краја године ће бити завршена цела деоница и њено тестирање ће трајати до марта. Деоница између Старе Пазове и Новог Сада (на којој раде Руси) биће завршена крајем августа или почетком септембра", рекла је Михајловић.

Истакла је да ће бити све готого као што је договорено са извођачима и да ће се у септембру 2021. године путовати возом од Београда до Новог Сада брзином од 200 километара на сат.

Михајловић се у лабораторији Кинеских железница испробала у улози машиновође на симулатору за управљање возом на будућој брзом прузи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести