Михајловић: Побољшавамо положај путара

ВЛАДИЧИН ХАН: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима Самосталног синдиката путара Србије и Удружења послодаваца путне привреде Србије "Путар" о реализацији пројеката и побољшању положаја радника у путарским фирмама.
Mihajlovic sa putarima/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ

Михајловић је на састанку, у кампу Коридора Србије у месту Кржинце код Владичног Хана, у близини Коридора 10, рекла да је министарство са синдикатом претходних година већ спровело важне активности које доприносе бољем положају радника, као што су ратификација Конвенције Међународне организације рада бр. 94 и увођење ''црних и белих листа''.

"Постоји простор да се уради још више, посебно на уређивању односа са подизвођачима. На томе смо радили већ кроз измене Закона о планирању и изградњи, увођењем малих лиценци, према чему сада све фирме које изводе било какве радове морају да имају одговарајуће референце", рекла је Михајловић.

На састанку је, између осталог, било речи о иницијативи синдиката за изменама посебног колективног уговора, програмима преквалификација за тражене профиле у грађевинарству и о заштити здравља и безбедности радника на градилиштима.

Председница Самосталног синдиката путара Србије Соња Вукановић је захвалила потпредседници владе на доброј сарадњи са синдикатом и залагању за заштиту права радника.

"Добро је да што чешће будете на Коридору 10, јер је то важно и за раднике у путној привреди. Захваљујући вама имамо посебан колективни уговор за путну привреду и проширено дејство тог уговора", рекла је Вукановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести