Михајловић: Покрећемо пројекте вредне пет милијарди евра

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом о наставку сарадње две земље, са посебним освртом на развој комуналне инфраструктуре, али и о новом инвестиционом циклусу који Србија покреће ове године.
Mihajlovic i Sib/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ

"Инфраструктура је кључ и база даљег напретка Србије и већ ове године започињемо нове, велике инфраструктурне пројекте вредне пет милијарди евра", рекла је Михајловић, а саопштено је из њеног кабинета.

Она је истакла да Влада Србије интензивно ради на унапређењу пословног окружења и стварању услова за нове инвестиције, те да ове године завршава неколико великих пројеката и покреће нове.

Додала је да Србија данас има стабилан буџет и јавне финансије, што је предуслов за даљи развој. 

"То нам је јуче потврдила и Светска банка, с обзиром на то да су предвиђања да ће наша земља, уколико настави с реформама које спроводи, остварити раст БДП-а од седам одсто", навела је министарка.

Амбасадор Шиб је рекао да Министарство које води Михајловић представља један од најважнијих партнера Немачке и похвалио сарадњу, посебно у области комуналне инфраструктуре, водоснабдевања и изградње система отпадних вода у општинама у Србији. 

"Слажем се да је инфраструктура кључна у том процесу, јер као транзитна земља са добрим географским положајем, треба то и да искористите. Инфраструктура, конективити агенда и регионална сарадња од великог су значаја и Немачка је ту да вас подржи", рекао је Шиб.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести