Михајловић: Преговори око Моравског коридора увелико у току

БЕОГРАД: Преговори о изградњи Моравског коридора са конзорцијумом "Бехтел-Енка" увелико су у току и у најкраћем року се очекује предлог комерцијалног уговора, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Водимо преговоре са конзорцијумом "Бехтел-Енка" који је изабрала Влада на основу јавног позива. Разговори нису једноставни, али очекујемо у најкраћем року, можда за пет или десет дана имамо предлог комерцијалног уговора. Након тога, за неколико дана, колико нам треба да се организујемо, можемо да очекујемо почетак радова", рекла је Михајловић.

Моравским коридором биће повезани градови Крушевац, Краљево, Трстеник и Врњачка Бања.

"Становници тог дела Србије, пола милиона њих, имаће брзу везу између Коридора 10 и Коридора Милош Велики. Ту је укључено и десетине хиљада малих и великих предузећа. Тај пројекат ће свима који живе у том делу донети бољи животни стандард", истакла је Михајловић.

На питање када се очекује рушење бесправно подигнутог објекта на Копаонику, министарка је одговорила да ће бити све у складу са оним што је најавио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Од почетка сам говорила, тај објекат не може тамо да буде и да је он нелегално изграђен у зони где никако као такав не може бити. Неће остати ни камен на том објекту и очекујем да се све заврши, баш онако како је министар рекао" објаснила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести