Михајловић: Приоритет ефикасна реализација пројеката

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са в. д. генералног директора “Инфраструктуре железнице Србије” Небојшом Шурланом и пословодством ове компаније о пројектима који се реализују на железници.
Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић
Фото: Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић

"Веома је важно да компанија послује ефикасно, јер од тога зависи и успешност у реализацији пројеката, како текућих, тако и нових, који ће се реализовати у наредном периоду", рекла је Михајловићева.

Како се наводи у саопштењу из њеног кабинета, она је истакла да је посебно важно да се радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта одвијају по плану и да ће први возови на деоницама од Београда до Новог Сада бити у саобраћају на јесен 2021. године.

Шурлан је известио потпредседницу Владе и њен тим о динамици реализације на свим актуелним пројектима, стању у железничком саобраћају, као и планираним активностима на подизању нивоа безбедности саобраћаја, где су планирана нова улагања у уређење путних прелаза.

"Инфраструктура железнице Србије" реализује највеће и највредније пројекте на железници, од изградње прве брзе пруге у овом делу Европе, преко реконструкције деоница на железничком Коридору 10, до обнове регионалних пруга, подсећа се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести