Михајловић: Размишљамо о новим локацијама за станове у БГ и НС

НОВИ САД: Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да се због великог интересовања за станове за припаднике снага безбедности размишља о новим локацијама за градњу у Београду и Новом Саду.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило 7.000 људи за 1.000 станова", рекла је она.

Она је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишла градилиште за изградњу станова за припаднике снага безбедности у том граду и истакла да у Србији на изградњи ових станова ради 1.700 радника, те да се држава определила да развија инфраструктуру, како путну и железничку, тако и комуналну и грађевинску, саопштило је министарство.

Каже да на изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ти станови опремају.

"То је важно за развој наше грађевинске индустрије. Важно је да у овом тешком времену за цео свет учинимо да раде сви они који то могу, да на тај начин допринесемо расту привреде. И да на што лакши начин изађемо из кризе која погађа све", рекла је Михајловић.

Истакла је да са градоначелником Новог Сада то министарство има одличну сарадњу и да се све изводи на време, по договору и без грешке.

"Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило 7.000 људи за 1.000 станова", рекла је она.

Вучевић је рекао да се при сваком обиласку радова види напредак, те да је после "Београда на води" то највеће градилиште у Србији.

"Велика захвалности председнику Републике, влади и министарству на подршци и фантастичној сарадњи. Биће ово прелепо насеље у којем ће живети 10.000 људи, са обдаништем, школом и спортским комплексом. Поред тога, са Путевима Србије радимо и велику кружну раскрсницу која ће омогућити лакши улазак и излазак, посебно за теретњаке", рекао је Вучевић.

Вд. директора Грађевинске дирекције Србије Мирко Петровић истакао је да се у Новом Саду граде 1.972 стана на 145.000 квадратних метара, у вредности од 8,5 милијарди динара.

"Пројекат је подељен у две фазе. Прва са 548 станова биће завршена у фебруару 2021. Хвала потпредседници владе на поверењу указаном Грађевинској дирекцији Србије и градоначелнику и свим јавним предузећима на доброј сарадњи. Радови се свуда изводе у предвиђеним роковима и динамици, а ово је пример како треба да изгледа једно градилиште", рекао је Петровић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести