Михајловић с делегацијом кинеске Ексим банке

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом кинеске Ексим банке о финансирању пројеката у транспортној инфраструктури.
mihajlovich_eksimb_pok
Фото: Танјуг (Видео)

"Србија и Кина имају веома добру сарадњу у области инфраструктуре, а Ексим банка је финансијер на неким од највећих пројеката у Србији, укључујући изградњу ауто-пута Милош Велики, Обилазницу око Београда и брзу пругу Београд-Будимпешта. Желимо да ту сарадњу наставимо и на пројектима које планирамо да реализујемо у оквиру новог инвестиционог циклуса", рекла је Михајловићева.

На састанку је, између осталог, разговарано о пројектима изградње Фрушкогорског коридора, деонице ауто-пута “Милош Велики” од Новог Београда до Сурчина, брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац и реконструкцији и модернизацији пруге Београд-Ниш.

Заменик директора Одељења за државне кредите кинеске Ексим банке Џу Јинг захвалио је потпредседници Владе на подршци пројектима које финансира ова банка и истакао да постоји спремност за наставак успешне сарадње у области транспортне инфраструктуре.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести