Михајловић с Путевима и Коридорим: Завршили смо огроман посао

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с директорима Коридора Србије и Путева Србије Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком о инфраструктурним пројектима чија реализација је у току.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Завршили смо заједно озбиљан посао и велике пројекте у 2019. години, са правом је то била година инфраструктуре, и верујем да ћемо успешно реализовати и све остале пројекте које смо у међувремену започели и који су тек у плану у оквиру новог инвестиционог циклуса Србија 2025", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе поручила је директорима Бабићу и Дробњаку да је Министарство ту да пружи сву потребну подршку и помоћ, као и до сада, и да очекује да се сви пројекти реализују по уговореној динамици.

На састанку је, између осталог, било речи о изградњи Моравског коридора и ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, за чију реализацију је инвеститор ЈП “Коридори Србије”, као и о наставку изградње “Милоша Великог” од Прељине до Пожеге, ауто-пута Ниш-Плочник, Фрушкогорског коридора, али и ауто-пута Сремска Рача - Кузмин, саобраћајнице Крагујевац-Баточина и обилазнице око Београда, где су “Путеви Србије” инвеститор.

Такође, разговарало се о припреми документације за деоницу Нови Београд - Сурчин, изградњи деонице Ваљево-Иверак и Батајничке петље, као и рехабилитацији путева, где је завршено 237 километара, тренутно се ради на 238 километара, а у овој години планирано је да се уговори још око 360 километара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести