Михајловић са Чен Бо: Грађевинарство ће сачувати економију

Михајловић је истакла да, поред здравственог система, последице трпи и економија, те указала на важност одржавања динамике свих инфраструктурних пројеката.
Mihajlović i Čen Bo Foto: Tanjug/video
Фото: Михајловић и Чен Бо Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Реализација заједничких инфраструктурних пројеката и актуелна епидемиолошка ситуација биле су теме разговора министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и амбасадорке Кине у Србији Чен Бо, саопштило је данас Министарство.

Михајловић је истакла да, поред здравственог система, последице трпи и економија, те указала на важност одржавања динамике свих инфраструктурних пројеката.

“Поред очувања здравља наших грађана, важно је да се не стане са реализацијом инфраструктурних пројеката које заједно радимо. Економија трпи озбиљне последице, а грађевинарство ће умногоме допринети опстанку и привредном развоју наше земље у овом за све тешком времену", рекла је она и захвалила Кини на подршци.

На састанку је било речи о пројектима изградње брзе пруге од Београда до Будимпеште, наставку изградње ауто-пута Прељина-Пожега и обилазнице око Београда.

Разговарало се и о закључивању комерцијалног уговора за пројекат изградње Фрушкогорског коридора, као и о пројекту модернизације пруге Београд-Ниш и Ниш-Прешево.

Кинеска амбасадорка сагласила се са потпредседницом Михајловић да сви који могу треба да раде и захвалила на помоћи да се 167 кинеских радника ангажованих на поменутим пројектима врати у Србију, док се очекује долазак још њих сто, наводи се у саопштењу министарства.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести