Михајловић са синдикатима железнице о бољим условима рада

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката четири државна железничка предузећа о побољшању услова рада и положаја запослених на железници.
mihajlovich_zz-sindikati
Фото: Танјуг (Видео)

Главне теме састанка биле су побољшање материјалног положаја запослених на железници, кроз наредне измене колективног уговора, побољшање услова рада и решавање проблема дефицита радне снаге у појединим профилима на железници.

"Железница данас не може да се пореди са железницом пре пет или шест година, и по томе колико се улаже у модернизацију пруга и возова, колико су ефикасна железничка предузећа и то је нешто по чему се ова Влада разликује од свих предходних", оценила је Михајловић.

Додала је да Србија жели да железница буде још боља и да на томе морају да раде сви заједно - држава, пословодство и синдикати, који су партнер у свему што се ради на железници.

Она је оценила да је важно да се ради заједно и на решавању проблема радне снаге, јер није довољно да Србија има реконструисане пруге и нове возове, ако немамо људе, јер су, каже, срце железнице њени запослени.

Састанку су, поред представника синдиката, присуствовали и в. д. генералних директора "Србија воза" Југослав Јовић, "Србија карга" Душан Гарибовић и "Железница Србије" а. д. Горан Аџић, као и заменик директора "Инфраструктуре железнице Србије" Милан Максимовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести