Михајловић: Струја мора да поскупи, још се не зна када и колико

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да струја у Србији мора да поскупи, али да се још не зна када ће то бити ни колико ће тачно поскупљење износити.
1
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Она је за Тан‌југ уочи међународне конференције "Енергетика и Балкан: транзиција ка обновљивим изворима и побољшање енергетских веза" изјавила да је мишљење министарства које води да би поскупљење требало да уследи што пре.

Када је реч о проценту поскупљења навела је да њега не одређује Министарство рударства и енергетике (МРЕ) већ Агенција за енергетику, али како је рекла, поскупљење мора да буде одрживо.

Истакла је и да је неопходно да се струја штеди и да је МРЕ у том смислу у последње две године радило на пројекту енергетске ефикасности управо да би се уштедела електрична енергија.

Михајловић је нагласила да јефтине енергије одавно нема али да су се ствари у претходних годину и по дана и погоршале јер је поскупела и нафта и нафтни деривати, те гас и угаљ а потпуно је и математички и финансијски јасно да мора да поскупи и струја.

"То је неопходно и како бисмо се спремили за следећу зиму а други разлог јесте и што се Електропривредом Србије као најважњијим предузећем у протеклих шест година руководило катастрофално а ЕПС мора из ове кризе да изађе не на коленима већ на ногама", нагласила је министарка.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести