Михајловић у Н.Вароши: Чувајте Златар, да не буде као Златибор

Михајловићева је рекла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.
 Zorana Mihajlović u Novoj Varoši Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић у Новој Вароши Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Нова Варош и са руководством општине разговарала о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.

"Поред путева, данас смо разговарали и о енергетској и комуналној инфраструктури у овом крају. Моја порука вама је да сачувате Златар, да не буде као Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од Златибора, да остане уређен, а да доведе нове туристе", рекла је министарка.

Удовичић је поменуо праксу актуелне владе да сели своја канцеларије у општине ван Београда како не би правила разлику између малих и великих градова.

"Имамо изузетну сарадњу са опшином. Успоставили смо квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и обновили већину спортских терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете општине како бисмо даље развијали и спортски туризам", рекао је Удовичић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, захвалио је гостима и оценио да је разговор био конструктиван и успешан, а у циљу стварања модерне и лепе Нове Вароши.

"Нова Варош је стратешки опредељена за развој туризма. То није могуће без развоја инфраструктуре и кренули смо у реконструкцију и изградњу више путних праваца. Пре свега пут од Браношевца до Златара, а следеће године и кружног тока, пута од Шпилова до Ивањице, Кокиног Брода до Јармовца, али и Карађорђеве улице у град", рекао је Васиљевић.

Крсто Јањушевић, народни посланик из овог краја, навео је да се ради доста на инфраструктури како би Златар, Прибојска бања и Златибор били део једне туристичке понуде.

"У сусрет нам иде и Коридор 11, не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност", рекао је Јањушевић.

Потпредсеница Владе приликом посете општини Нова Варош присуствовала је и отварању канцеларије за родну равноправност ове општине.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести