Михајловић: За три године могуће изградити два милиона квадрата станова

БЕОГРАД: За три године је могуће изградити два милиона квадрата стамбеног простора за младе научнике, брачне парове, припаднике војске и полиције, оценила је потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, поводом пројекта државне станоградње, који је најавио председник Србије Александар Вучић. 
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Михајловић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, навела да је пре три године готово било незамисливо да држава може да учествује у станоградњи. "Данас имамо стабилан буџет, имамо новац, имамо државну касу која може да гарантује узимање кредита и ниске каматне стопе", истакла је Михајловић. 

Могућност учешћа у том пројекту ће, према њеним речима, имати млади научници, млади брачни парови, припадници војске и полиције, односно "сви они људи које држава жели да задржи".Михајловић је изразила очекивање да ће одзив бити велики, али и да би цена тих станова могла да буде нижа када се буде лицитирало.

"Верујем да на јавном позиву, када се буде лицитирало око цене, та цена можда буде и нижа", истакла је Михајловић.Председник Александар Вучић је претходно најавио да би квадрат у Београду могао да кошта око 550 евра, а у другим градовима од 450 до 470 евра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести