Михајловићева: Шабац може и мора да живи боље него до сада

ШАБАЦ: У Шапцу је у последњих годину дана уложено близу 100 милиона динара у реконструкцију више од 10 километара улица, а потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је данас Шабац, где је обишла више реконструисаних локалних путева.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Асфалтиране су 24 улице, а међу њима и две деонице локалног пута Јевремовац, као и реконструисани локални пут Липолист-Богосавац.

Михајловићева је након обиласка реконструисаних улица рекла новинарима да су један пут у Јевремовцу ка старом гробљу људи чекали две, три деценије и поручила да Шабац може и мора да живи боље него што је живео до сада.

Нагласила је да је реч о локалним улица и да је њихова рекострукција посао градиначелника Шапца, али да он то није желео да ради.

Михајловићева каже да већ неколико година колико долази у Шабац у свим деловима и месним заједницама је један исти проблем, а то је, наводи, проблем да се грађани деле на грађане првог и другог реда, на оне који су гласали за градоначелника на неким изборима и на оне који гласају за СНС.

“Никад ми неће бити јасно зашто постоје политичари који деле људе. Дакле, ми смо сви једно, ми смо сви грађани и грађанке Шапца или Србије и морамо да радимо за свакога. То је разлика између нас и свих других који управљају, овог пута сада Шапцем”, навела је Михајловићева.

Како је рекла, приликом посете Јевремовцу видела је насмејане људе који су срећни јер су им путеви уређени.

Један пут ка старом гробљу, каже, људи су чекали најмање две, три деценије и додаје да јој је јако драго што су људи срећни како то све изгледа.

“А онда су ми јутрос јавили да Зеленовић шаље неке камионе, да они кипују неку земљу, ја сам се стварно понадала да они можда хоће да помогну, да направе још неки пут, још можда неки мали тротоар да ураде, јер су видели да смо ми урадили један део њиховог посла”, рекла је министарка.

Навела је да је кад је дошла на тај пут видела да камиони које је послао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић не раде ништа, него су дошли да "испрљају тај пут и да на њега баце земљу".

“Још једном позивам градоначелника, водите рачуна о својим људима, свим грађанима и грађанкама Шапца, јер једино тако Шабац може да напредује. Шабац може и мора да живи боље него што је живео до сада”, поручила је министарка.

Навела је да реконструисани путеви у последњих годину дана показују да су обећања која су дали испуњена и пожелела грађанима да у здрављу и срећи користе нове путеве и да се види да су људи задовољни јер су коначно добили оно што чекају деценијама у тим деловима Шапца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести