Михајловићка: Лесковац пример, пописано 60.000 објеката

ЛЕСКОВАЦ: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, изјавила је данас у Лесковцу да је овај град пример ефикасног спровођења озакоњења и најавила да ће Министарство помоћи да се заврши изградња обилазнице Лесковац, која повезује 200.000 грађана у три општине Јабланичког округа.
Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

“Лесковац је један од најбољих градова у Србији у издавању грађевинских дозвола и у спровођењу Закона о озакоњењу, где је пописано близу 60.000 објеката, уз подршку тимова Министарства”, рекла је Михајловићева на конференцији за новинаре у овом граду.

“Помоћи ћемо и да Лесковац заврши изградњу обилазнице, за коју је град у експропријацију већ уложио 98 милиона динара”, навела је она.

За завршетак обилазнице потребно је око 195 милиона динара, а већ је урађена и пројектна документација, коју је само потребно ускладити са Законом о планирању и изградњи, навела је она.

Михајловићева је овом приликом лично уручила решење о озакоњењу породичне куће Љубинки Ђорђевић, а привреднику Моми Илићу за озакоњене објекте фирме “ИГМ младост”.

Михајловићева је данас, заједно са директорима путарских и железничких предузећа из свог ресора, и сарадницима из Министарства, организовала пријем за грађане Лесковца, који су имали прилике да потпредседници Владе поставе питања и изнесу своје проблеме, саопштио је Кабинет Михајловићеве.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести