Михајловићка обишла радове на обилазници око Зрењанина 

ЗРЕЊАНИН: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић обишла је данас радове на изградњи дела обилазнице око Зрењанина.
Slobodna zona Zrenjanin Foto: Dnevnik.rs
Фото: Слободна зона Зрењанин Фото: Дневник.рс

Она је посетила Зрењанин заједно с министром привреде Гораном Кнежевићем и министром спорта и омладине Вањом Удовичићем.

Реч је о делу обилазнице око Зрењанина од 3,75 километара који ће бити завршени ове године, а у оквиру тог пројекта биће изграђен и нови мост преко Бегеја, као и две кружне раскрснице.

Извођач радова је Енергопројект Нискоградња и Bauwesen из Лазаревца, а рок за извођење радова је 320 дана.

Укупна дужина обилазнице је 15 километара, а радови су почели још 1991. године, али су прекинути због ратова и санкција.

До сада је изграђено 7,5 километара и план је да завршна фаза радова од, такође, 3,75 км почне 2020. године.

Завршетком тог пројекта Зрењанин ће после 30 година добити обилазницу.

Министарка Михајловић ће током посете, заједно с министрима Кнежевићем и Удовичићем, обићи и градски стадион који се реконструише, а затим ће у Градској кући одржати састанак с начелницом Средњобанатског округа Снежаном Вучуревић и представницима тог округа.

Она ће се потом састати и с градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем.

Министри, начелница Средњобанатског округа и градоначелник Зрењанина ће затим одржати конференцију за медије. 

Три ауто-пута завршавамо, три нова почињемо

„Ове године биће завршена три ауто-пута и почеће изградња три нова ауто-пута, изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

"Пре лета и летње туристичке сезоне имаћемо завршена три ауто-пута, и то на јужном и источном краку Коридора 10, као и 103 километра ауто-пута на Коридору 11 од Обреновца до Прељине", рекла је Михајловић за ТВ Прва. 

Она је додала да ће до краја године бити завршена и деоница од Сурчина до Обреновца, тако да ће бити укупно 120 километара ауто-пута од Сурчина до Чачка.

Министарка је најавила да у априлу код Лучана почињу радови на деоници ауто-пута ка Црној Гори од Прељине до Пожеге. 

"Поред тога, у јуну је планиран почетак радова на првој деоници ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, а у 2019. крећу и радови на изградњи Моравског коридора, односно ауто-пута Појате-Прељина”, рекла је Михајловић.

Градња аутопута Београд-Зрењанин креће 2020.

Градња аутопута од Београда до Зрењанина почеће 2020. године, најавила је Зорана Михајловић.

Реч је о изградњи 58 километара аутопута, чија је вредност између 300 и 350 милиона евра. Радови ће трајати три године.

Михајловић је на конференцији за медије у Зрењанину, који је посетила заједно са министрима привреде и спорта Гораном Кнежевићем и Вањом Удовичићем, рекла да ће се градити аутопут Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад.

Навела је да ће се ове године радити пројектно-техничка деокументација за аутопут Београд - Зрењанин, а да ће следеће године почети радови.

"Зрењанин ће бити једна од тачака новог инвестиционог циклуса (вредног око пет милијарди евра), пошто ћемо имати изградњу аутопута Београд - Зрењанин. То ће бити један од аутопутева који ћемо почети да градимо већ следеће године", нагласила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести