Министар Антић посетио панчевачку ХИП Петрохемију

ПАНЧЕВО: Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић приликом посете ХИП Петрохемији у Панчеву изјавио је данас да ова, за Србију стратешка компанија, има велики утицај на укупну српску економију и да јој је стратешки партнер потребан због инвестиција, наводи се у компанијском гласилу "Информатор". 
Hemijski kompleks MSKA petrohemija/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

"Стратешки партнер нам је потребан због инвестиција које треба да обезбеде да Петрохемија дугорочно стабилно функционише без обзира на могуће турбуленције на светском тржишту нафте", рекао је Антић, који је Петрохемију посетио 25. марта.

Антић је, како се се каже у компанијском листу, додао да је Влада Србије уложила много рада и средстава у Петрохемију и има пуно разумевања за ситуацију у којој се налазе запослени са којима жели да буде у партнерском дијалогу.

Он је са сарадницима после разговора са Извршним одбором Петрохемије обишао фабрике Етилен, ПЕВГ и ПЕНГ, где су се упознали с најзначајнијим инвестицијама које се реализују током ремонта. 

С представницима синдиката и запослених затим је разговарао "о будућности компаније, предстојећем процесу приватизације, као и о материјалном положају запослених".

"Након једночасовне дискусије у којој су учествовали представници синдиката и запослени, потврђено је да се 14. априла одржи још један састанак, на коме би се сагледали резултати пословања у првом кварталу и наставили разговори о свим отвореним питањима", пренео је "Информатор".

Иначе, Петрохемија је у већински државном влашништву и у врху листе извозника из Србије, а њена приватизација тема је разговора представника Владе Србије и ММФ-а. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести