Министарство апелује на солидарност међу привредницима

БЕОГРАД: Министарство привреде упутило је апел привредним субјектима да покажу одговорно понашање и солидарност у ситуацији изазваном пандемијом вируса Ковид 19 која се одразила на све сфере живота, а поготово на пословање привреде.
humanitarnost solidarnost volonterizam pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи у апелу, у заједничком интересу је очување ликвидности привреде а веома је важно да уз очувања запослености привредни субјекти покажу одговорно понашање у односу на привредни систем у целини.

Министаство привреде апелује на све привредне субјекте да свакако воде рачуна о свом интересу али и о интересу својих партнера, наводи се у апелу и додаје да је то начин да се кроз солидарност заједнички преброди период смањење привредне активности.

Како се наводи, услед повезаности свих привредних субјеката “једино ако у ланцу успемо да одржимо ликвидност свих карика, успећемо да након престанка важења ванредност стања брзо подигнемо привредну активност”.

Министарство подсећа да уколико због примене принудне наплате велики број субјеката буде блокиран и остане без већег дела ликвидних средстава, те тако буде онемогћен да настави са радом - пут опоравка за целу привредну а поготово велике систее биће знатно дужи и тежи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести