Министарство: Компанија Тенис тражила одлагање инвестиције

БЕОГРАД: Немачка компанија „Тенис“ затражила је одлагање најављене инвестиције у Србији, а Комисија за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је предлог проследила Граду Кикинди на даље одлучивање. 
tenis mesna industrija, Yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Комисија за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је на молбу компаније „Тенис“ дала предлог за одлагање инвестиције и проследила га Граду Кикинди на одлучивање, кажу у Министарству пољопривреде.

Подсећамо да с компанијом „Тенис“ није потписан уговор, већ је само поднет инвестициони план који је одобрила Комисија.

Имајући у виду да уговор још није потписан, Комисија је дала предлог за одлагање инвестиције, кажу у ресорном министарству.     

Државно земљиште на територији Града Кикинде које је било предмет закупа, издаје се редовно пољопривредницима на лицитацијама до почетка реализације инвестиције, наводе у Министарству.

Комисију за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је формирало Министарство пољопривреде, а у њеном саставу су министар пољопривреде, привреде и финансија.

Влада Србије потписала је 2015. године с немачким произвођачем меса Меморандум о разумевању за одгој три милиона товних свиња годишње у Србији, а план је био да ова компанија има производњу на 20 фарми у Србији.

Немачки „Тенис“ је један од највећих произвођача свиња у Европи који годишње узгоји око 17 милиона свиња, али и око 400.000 говеда, и која има обрт већи од пет милијарди евра по години.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести