Министарство упознато са ситуацијом у фабрици Бакарне цеви

БЕОГРАД: Министарство привреде саопштило је данас да је упознато је са ситуацијом у фабрици "Бакарне цеви" у Мајданпеку, односно са донетом одлуком о обустављању производње, и ступило је у контакт са руководством компаније.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Затражен је хитан састанак да би се додатно упознали са ситуацијом и разлозима за овакву одлуку. Наш циљ је да као одговорна влада евентуално изнађемо механизме како да помогнемо компанији да остане у делатности и тиме сачувамо око 350 радних места", наводи се у саопштењу.

Министарство привреде каже да је инсистирало на отворености за сарадњу и подршци, поштујући право и одлуку Скупштине акционара приватне компаније да, руководећи се својим пословним интересима, донесе такву одлуку.

Подсећа се да је Фабрика бакарних цеви Мајданпек приватизована 2004. године и да је била у мониторингу до 2006. године, као да је све своје уговорне обавезе испоштовала.

Од 2006. године Министарство привреде нема надлежност над тим предузећем.

Министарство привреде истиче да је свакодневно у контакту и са представницима компаније и са општином Мајданпек и да је апсолутно опредељено да све своје капацитете у складу са законом стави на располагање компанији да сачува посао и радна места за запослене.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести