Мировић представио српске компаније на Сајму у Цељу

На 50. јубиларном Међународном сајму занатства и предузетништва „МОС 2017“ у Цељу, председник Покрајинске владе Игор Мировић, који са делегацијом Покрајинске владе борави у радној посети Републици Словенији, данас је, званично отворио заједнички изложбени простор Покрајинске владе и Привредне коморе Србије.
Sajam u Celju/Igor Mirovic
Фото: Покрајинска влада

Представљено је 15 компанија из Србије, превасходно производне и извозне оријентације а отварању штанда присустовао је и премијер Републике Словеније Миро Церар.

Мировић је истакао да Словенија и Србија остварују добру сарадњу у свим областима, али да је овај сајам, на коме ће бити представљено близу 1.500 излагача из 30 земаља, право место где је важно да се подцрта сарадња у економској области. У том смислу, он је навео да је, у првих неколико година раста те сарадње, било много више инвестиција из Словеније у Србији, посебно у Војводини, те да је данас у компанијама са словеначким капиталом у Војводини близу седам хиљада запослених.

Thumbnail

„У области сарадње у економији имамо разлога и за једну врсту вредновања новог успеха, на чему се још мора радити. Наиме, последњих година присутан је снажан тренд улагања српских пословних људи у Словенији. Полако се уједначава сразмера у спољнотрговинским односима, иако још увек постоји дефицит на нашој страни. Та улагања охрабрују и чини ми се представљају путоказ за нове инвестиције српских компанија у Словенији“, изјавио је Мировић.

Председник Покрајинске владе је рекао да, из контаката са привредницима који послују у Словенији, види да су веома задовољни начином на који су примљени и истакао да ће на исти такав начин словеначке и друге компаније из целог света бити примљене у нашој земљи, за коју је рекао да је постала „хит“ у југоисточној Европи, ако се узму у обзир услови за улагања страног капитала, као и агилност Развојне агенције Србије и Развојне агенције Војводине.

На крају свог обраћања, Игор Мировић се посебно захвалио председнику Владе Словеније Миру Церару за све што је учинио за развој словеначко-српских односа.

Thumbnail

Данашњим догађајима на Цељском сајму присуствовали су и потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић, амбасадорка Србије у Словенији Зорана Влатковић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Током боравка у Словенији, председник Покрајинске владе са сарадницима састаће се са словеначким министром економског развоја и технологије Здравком Почивалшеком и директором компаније ,,Силико“ из Врхнике, која је познати словеначки произвођач техничких производа од еластомера и термопласта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести