Мировић: Туризам остаје једна од наших најперспективнијих привредних грана

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је вечерас у Београду промоцији магазина „Балкан травел“, који у новом броју представља туристичке потенцијале Војводине.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Војводина је непоновљива, готово мистична и на овај оригиналан начин, кроз приче угледних људи, показујемо све ово што је она данас. Када се каже Војводина – онда и необичне замисли постају реалне – и због тога морамо, са више труда, обогаћивањем понуде, увођењем нових садржаја, промовисати све наше потенцијале, нарочито данас када са знатно више оптимизма гледамо на будућност туризма, рекао је Мировић.

Он је указао на то да је у Покрајини број туриста од 2016. до 2019. године повећан за преко 120.000, а да је у истом периоду повећан и број ноћења за скоро 300.000.

Наш задатак је да се вратимо на растући тренд у области туризма, на оне податке из 2019. године који су били најбољи када је туризам у питању и зато морамо кренути у кампању представљања свега онога што Војводина има да понуди и због чега је једно од најлепших места за живот у овом делу Европе, казао је Мировић.

Он је истакао да су Покрајинска влада и Туристичка организација Војводине подржали издавање последњег броја магазина, доприносећи тако промоцији потенцијала Покрајине, оценивши да је то учињено у правом тренутку – онда када се доноси одлука о томе где ће се провести летњи одмори.

Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић истакла је да магазин „Балкан травел“ Војводину представља путем богато илустрованих прича о природним лепотама, културно-историјским знаменитостима и туристичким производима и потенцијалима.

Овај магазин представља поезију војвођанске равнице, њених салаша, чарди, војвођанских домаћина и војвођанског начина живота, изјавила је Оливера Јовићевић, новинар-сарадник магазина “Балкан травел“.

Магазин „Балкан травел“ представља туристичку понуду региона и указује на скривене чари и многобројне нове туристичке атракције.

Промоцији магазина присуствовао је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести