Молдавска Транс оил група купила уљару у Шиду

ШИД: Транс оил група из Молдавије купиће фабрику јестивог уља у Шиду, која је у власништву компаније Викторија оил, чланице Викторија групе, а купци су, како се спекулише, спремни да плате 100 милиона евра.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Како преноси портал Агросмарт, Викторија група, лидер у откупу и преради уљарица у Србији и Транс оил група, највећи агроиндустријски холдинг у Молдавији, привели су крају вишемесечне преговоре и купопродају шидске уљаре.

Агросмарт сазнаје да је намера Транс оила да након куповине у Србији пређе и на тржиште Хрватске, где је у преговорима са водећом тамошњом уљаром, Творницом уља Чепин.

Већинско власништво над Викторија групом, у чијем је саставу Викторија оил, има компанија МК група, која је у јулу ове године саопштила да је окончала куповину 67 посто акција Викторија групе.

Дотадашњи акционари Милија Бабовић и компанија Апсара постали су тако мањински власници Викторија групе у чијем су саставу поред Викторија оила, Сојапротеин, Викторија логистик, Ветеринарски завод Суботица и Лука Бачка Паланка.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести