Момировић: Држава не запоставља ниједан део Србије

КЛАДОВО: Влада Србије улаже велики новац у изградњу комуналне инфраструктуре, ауто-путеве, брзе пруге и све друге пројекте широм земље - то је новац грађана Србије - а као и ти пројекти, тако ће се финансирати и Београдски метро, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
momirovic
Фото: Танјуг (видео)

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише саопштење Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) које је навело да Војводина не треба да плаћа изградњу Београдског метроа, а позивајући се на његову изјаву да "не види проблем у томе да грађани осталих делова Србије плаћају изградњу метроа", Момировић је рекао да је та изјава лоше пренета и да је "политички спин".

"У питању је један политички спин, то је својствено тој телевизији која је објавила такав наслов који нисам рекао. Ја сам рекао да Влада Србије инвестира у комуналну инфраструктуру, ауто-путеве, брзе пруге и у друге пројекте, заправо, то грађани инвестирају, а такав је случај и са Београдским метроом", рекао је Момировић у Кладову где је означен почетак радова на изградњи канализационе мреже.

Указао је да Влада Србије улаже велика средства не само у Београд, већ широм земље, и да није запостављен ниједан крај Србије.

"Да ли треба да се делимо и по овом питању? Ко може да се дели по овом питању? Ми морамо да подигнемо нашу инфраструктуру, како би дошле инвестиције, како би се људи запослили, како би порасле плате и пензије, и неко у томе види простор за политиканство", навео је Момировић.

Истакао је да највећи број инвестиција из државног буџета иде тамо где је најпотребнији, наводећи да су тако, на пример, велика средства уложена за рехабилитацију и изградњу путева у источној Србији.

"Не желимо да кочимо ниједан део наше земље у развоју", поручио је министар.

Када је реч о пројектима у АП Војводина, Момировић је указао да најбржа пруга у источној Европи спаја Београд и Нови Сад, да је нешто раније завршен ауто-пут од Београда до Мађарске границе, да се интензивно ради на припреми за почетак изградње ауто-пута Београд-Зрењанин-Нови Сад.

Момировић каже и да се на северу наше земље гради и Фрушкогорски коридор.

"Који део ове земље ми запостављамо?", упитао је Момировић и додао да у буџету његовог Министарства нема ниједног пројекта за централне београдске општине.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести