Момировић прошао тунел Стражевицу, саобраћај од 15. јуна

БЕОГРАД: Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са представницима извођача радова прошао кроз тунел Стражевица и најавио отварање деонице 5 обилазнице око Београда за 15. јуни, а сектора 6 у наредних 6-8 месеци.
t
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Задовољан сам динамиком радова, и што су кинески извођачи и домаћи партнери схватили колико је ово важан пројекат за нас, јер није само грађевински, и само тунел од око 800 метара, него обилазница која се гради више од 30 година. То јесте поразна слика нашег друштва претходних деценија и морамо да је пошаљемо у историју“, рекао је Момировић.

Додао је да ће завршетком овог пројекта бити послат позитиван сигнал.

Указао је на значај завршетка обилазнице око главног града јер то "омогућује целој Европи да још брже пролази кроз Београд".

"Задовољан сам. Хвала Паверчајни (Powerchina), извођачима, Путевима Србије и Коридорима Србије. Велику ствар радимо и очекујем да ћемо обилазницу пустити 15. јуна. А сектор 6 обилазнице у наредних 6-8 месеци“, рекао је он.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Одговорни извођач радова за мостове компаније Поњерћина Јовица Радић рекао је да је било доста тешких ствари током изградње од фебруара 2019. године те да су оне превазиђене уз подршку министарства.

"Тренутно немамо никакве препреке да отворимо тунел и деоницу сектора 5 наредног месеца", рекао је он.

Додао је да је тунел грађен новом методом, тако што је прво рађен ископ калоте, а затим ископ опораца.

"Крајем 2021. године започели смо са завршним радовима, опремањем електромашинском, телекомуникационом опремом и ИТС-ом. Ово је резултат вредног рада кинеских и српских колега у последње три године", рекао је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести