Момировић у возу до Косјерића: Пропадање железнице завршено

БЕОГРАД/КОСЈЕРИЋ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић извршио је контролу рада предузећа Србија воз и задовољства путника на релацији Београд - Ваљево - Косјерић.
tomislav momirovic, Tanjug/Strahinja Aćimović
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Према речима министра Момировића, путовање возом мора да се врати у свест људи и мора додатно да се ради на промоцији услуга, функционалности и безбедности путовања овом врстом транспорта.

У претходном периоду компанија Србија воз је модернизовала свој возни парк савременим Штадлер гарнитурама. Све је прилагођено комфору путника, чисто, пространо и модерно. Климе раде, тоалети су чисти, а ту је и бесплатна интернет конекција. Мој задатак је да промовишем српске железнице, локалне линије, као и будуће линије брзе пруге, рекао је Момировић, саопштило је министарство.

Време је да се вратимо путовању возом, јер је оно најбезбедније и најјефтиније, поручио је он.

Ево, трочасовно путовање од Београда до Косјерића је одмор за душу, возимо се кроз нашу прелепу Србију, у чистим вагонима, можемо на миру да читамо књигу, учимо или одмарамо. И то по цени од 1.000 до 1.500 динара за повратну карту. Знате ли колико горива и живаца морате да потрошите да би дошли до Косјерића колима, запитао је министар.

Он је нагласио да је у току највећи инвестициони талас у обнову српских железница и да је заустављено њихово пропадање.

Људи су заборавили како су се некад возили возом и како је то најбољи и најбезбеднији начин путовања. Више од 40 година ништа није улагано у инфраструктуру железнице и било је неопходно да председник Александар Вучић покрене највећи инвестициони талас у историји српске железнице. Ово сад је буквално нулта тачка по којој ћемо да меримо време у српским железницама, поручио је министар.

Подсетио је да се гради брза железница до Новог Сада и даље ка Будимпешти.

Али, нисмо заборавили ни железничке линије по Србији. Планирамо набавку возова, који су способни да иду великим брзинама изнад 150 километара (на сат), али нисмо заборавили ни возове за мање брзине, који ће да саобраћају по Србији, додаје министар.

Према његовим речима, Влада Србије није запоставила ни путне правце у овај регион и чини све да га повеже на најмодерније аутопутеве, да освежи и реновира локалне и магистралне путеве и омогући грађанима да се безбедно возе својим аутомобилима.

У протеклих пет година уложили смо близу 400 милиона динара за санацију државних и локалних путева и могу да обећам грађанима Косјерића да ћемо да наставимо улагања у путну инфраструктуру. Јер само улагањима у инфраструктурне пројекте обезбеђујемо основу за нормалан привредни развој и остварујемо услове за останак младих у овом граду, закључио је министар Момировић.

Mile
05.03.2021 • 11:14
A plata radniika koji rade na zelznici ministre?!
Harry
05.03.2021 • 15:21
U pravu je- potpuno je propala!
aleks
05.03.2021 • 15:25
Drugim rečima propala je potpuno....
EUR/RSD 117.3738
Најновије вести