На Копаонику продато 46 одсто више ски карата него лане

КОПАОНИК: У Ски центру Копаоник током првих шест дана јануара продато је 46 одсто више ски карата у односу на исти период прошле године и у том периоду остварен је промет од 27 милиона динара, саопштила су Скијалишта Србије.
с
Фото: Youtube Printscreen

Само током 4. јануара на стазама тог ски центра скијало је више од 9.000 скијаша, што је, наводе, највећа забележена посећеност у јануару од када постоје Скијалишта Србије.

Истичу да ти подаци показују да за српским ски центрима влада велико интересовање и да су одлична организованост, уређеност и припремљеност стаза оно што их највише издваја од других ски центара.

Указују да у време када је природна количина снега изузетно мала у свим скијалиштима у региону, Скијалишта Србије су захваљујући преданом раду и системима за вештачко оснежавање припремила комплетно скијалиште на Копаонику за скијање.

Скијалишта наводе да тренутно у том ски центру ради 35 стаза и 20 жичара и ски лифтова, а на стазама има 30 центиметара утабаног снега.

Истичу и да је Ски центар Торник током првог дана рада за скијање, 4. јануара, остварио историјски резултат када је на том скијалишту забележена посета од 11.600 туриста.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести