На снижењу касарне у Новом Саду, Иригу, Сомбору

НОВИ САД: Републичка дирекција за имовину огласила је продају 22 војна комплекса, од којих се неки продају већ неколико пута.
Kasarna Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Међу онима који поново траже купца је и касарна „Улица Јована Поповића бб” у Белој Цркви, укупне површине 3.231,23 квадратна метра, у оквиру које су Клуб Војске, куглана, зграда за хидрофорно постројење, кухиња с рестораном и земљиште. Почетна снижена купопродајна цена сада износи 246.075,52 евра.

Поново се продаје и војни комплекс-касарна „Добочаш“ у Иригу, коју чине три објекта површине 320,05 квадрата. Реч је о купатилу с перионицом, стражарници и управној згради складишта. Почетна снижена купопродајна цена је 52.731 евро.

1.544.782 евра касарна „Мишелук” у Новом Саду

У Новом Саду продају се четири војна комплекса. Дирекција за имовину огласила је продају војног комплекса „Алибеговац” – Карагач у Новом Саду, који чине ванкњижни објекти: магацини, зграда за агрегате, ве-це, стражарнице, надстрешице за разводни ормар, као и земљиште од пет ари и 15 квадратних метара, који се налазе у Петроварадину. Почетна купопродајна цена је 486.021,89 евро.

На продају је и Војни комплекс „Мишелук – Горња Каменица”, у оквиру којег је пет ванкњижних објеката: стражара, магацини, али и огромно земљиште од преко два хектара. Све се налази у катастарској општини Сремска Каменица, а почетна купопродајна цена је 1.544.782 евра.


Чишћење од бомби на терет купца

С обзиром на то да се продају војни комплекси, Дирекција за имовину скренула је потренцијалним купцима пажњу на то да су неки од њих током НАТО бомбардовања загађени неексплодираним убојним средствима, да нису ниспитани и очишћени од тих средстава, а да трошкови испитивања и чишћења падају на терет купца. У Војводини су то касарна „Добочаш“ у Иригу и Војни комплекс „Буковац” у Новом Саду.


Поново се продаје и војни комплекс „Буковац” у Петроварадину, код Новог Сада, и то по почетној сниженој цени од 97.257,24 евра. Реч је о земљишту од једног хектара, 15 ари и 53 квадратна метра, уписаном у катастарској општини Буковац. На продају је и војни комплекс „Парагово” – складиште у Новом Саду, које чине три ванкњижна објекта високоградње укупне површине 491,70 квадратни метар. То су, заправо, магацин МС техничке службе, зграда за пуњење амбалаже и бетонска стражарница. Уз то, продаје се и земљиште од три хектара и 14 квадрата, а почетна купопродајна цена је 540.251,17 евра.

52.731,21 евро касарна „Добочаш” у Иригу

И војни комплекс „Шикара” у Сомбору поново је на продају. То вежбалиште чини земљиште површине два хектара, 69 ари и 84 квадратна метра, а почетна снижена цена је 39.640,04 евра. По почетној цени од 99.306 евра продаје се војни комплекс „Белегиш“ у Старој Пазови, који чине оперативни центар површине 257 квадрата и земљиште од шест хектара, седам ари и 56 квадратних метара.

Рок за подношење понуда је 15 дана од дана објављивања. Пошто је оглас о продаји касарни објављен 17. маја, рок за подношење пријава је  1. јун.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести